eigen
kracht

is onze kracht

onze actie vermindert

waar die van u toeneemt

samen-
werken

ons
werk

Ben je bang dat je ouders uit elkaar gaan, heb je problemen met geld, normaal eten of andere kinderen? Je hoeft er niet alleen voor te staan! Je kunt altijd binnenlopen bij de schoolmaatschappelijk werker op jouw school of Porthos.

Direct iemand aan de lijn?
0118 44 88 44

Voor jongeren

Als je jong bent en problemen hebt
School Maatschappelijk Werk is er voor jou. Wat je daar vertelt, blijft geheim. Als het belangrijk is dat ook anderen weten wat er aan de hand is, zoals je ouder of school, dan bespreken we dit eerst samen. Zit je niet meer op school en sta je er als jongere alleen voor? Met welke vraag of probleem je ook zit, je bent welkom bij het Algemeen Maatschappelijk Werk. Heb je een beperking? Onze cliëntondersteuners kunnen je daarin ondersteunen. Onze thuisbegeleiders zijn heel erg sterk in de praktische ondersteuning in de thuissituatie en kunnen je helpen als je het moeilijk vindt om een huishouden te voeren of hulp nodig hebt bij de opvoeding van je kind(eren). Bekijk ook eens de gratis cursussen en groepen waar je samen met mensen in dezelfde situatie veel steun aan elkaar kunt hebben.


Omgaan met geld
MEE Nederland heeft een e-learning programma, dat jou kan helpen bij het slim omgaan met jouw geld.


Jongerenloket

Woon je op Walcheren, ben je tussen de 16 en 27 jaar, ga je niet naar school en heb je geen baan? Dan kan je bij het Jongerenloket van Orionis Walcheren terecht voor vragen en hulp over onderwijs, werk en inkomen.

Meer informatie
Bovenaan deze website onder het kopje 'Voor jongeren' kun je meer lezen over de volgende onderwerpen:
•  Veilige start voor je baby (als je heel jong mama wordt en niet weet of je voor je kind kan zorgen)
•  School Maatschappelijk Werk (voor al je vragen, zolang je op school zit)
•  Durven zeggen wat je bedoelt (training)