eigen
kracht

is onze kracht

onze actie vermindert

waar die van u toeneemt

samen-
werken

ons
werk

Direct iemand aan de lijn?
0118 44 88 44

Walking Football bij FC Dauwendaele

Sinds een aantal jaren is dit project in Nederland uitgerold door het Nationaal Ouderen Fonds met ondersteuning van de KNVB Eredivisie, de Vriendenloterij en het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Het doel is duidelijk, ouderen met elkaar in contact brengen en daarnaast prikkelen tot een actieve levensstijl. Daarom is Walking Football geïntroduceerd. En vanaf nu is dit ook mogelijk bij FC Dauwendaele. De eerste club in Zeeland die dit gaat organiseren in samenwerking met Stichting Welzijn Middelburg (SWM).


Walking Football hanteert in grote lijnen dezelfde regels als het reguliere voetbal, met een aantal uitzonderingen. Zo mag men bijvoorbeeld niet rennen, er mag niet geduwd worden en er zijn geen keepers, omdat er op kleine doeltjes word gespeeld. Deze aanpassingen maken het voor 60-plussers, die vanwege mogelijke fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer mogelijk om een balletje te trappen.


Vanaf september wil FC Dauwendaele op de donderdagmiddagen starten met een groep die graag actief wil blijven in het voetbal en wekelijks tegen een balletje wil trappen. Daarom organiseren FC Dauwendaele en SWM op donderdag 1 juni van 13.30 tot 14.30 (inloop vanaf 13.00) een instuifuurtje waar iedereen kan kennis maken met Walking Football. Iedereen is welkom vanaf 60 jaar, man of vrouw, dat maakt allemaal niet uit! Vooraf opgeven is niet nodig. Deelnemers hebben alleen sportschoenen en sportieve kleding nodig, voor de rest wordt gezorgd.

Terug naar overzicht <